Akkerbouw

Nieuws

’Vorstschade in Polen is natuurramp’

Warschau – De Poolse provincies Kujawsko-Pomorskie en Lodzkie vragen de overheid vorstschade aan gewassen aan te merken als natuurramp.

Marktbureau Sparks Polska schat dat in Kujawsko-Pomorskie in het noordwesten van Polen 80 procent van de wintertarwe en 70 procent van het winterkoolzaad is beschadigd door de kou in februari. In de provincie Lodzkie in Centraal-Polen is 90 procent van de tarwe en 20 procent van het koolzaad aangetast.
Het instituut voor akkerbouwonderzoek registreert schade in Wielkopolska, Kujawsko-Pomorskie, Lodzkie, Mazowieckie en Lubelskie. Volgens de Amerikaanse landbouwraad is 214.000 hectare tarwe en 87.000 hectare koolzaad beschadigd in Polen. Dat is 10 procent van het totale areaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.