Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Uienexport sterk teruggelopen

Zoetermeer – De uienexport van het lopende seizoen is vanaf half juli 2011 tot en met maart 2012 uitgekomen op een totaal van ruim 670.000 ton.

Dat is ten opzichte van vorig seizoen 2 procent meer en ten opzichte van het seizoen 2009/'10 ongeveer 8 procent minder. Dit blijkt uit cijfers van het Kwaliteits Controle Bureau van het Productschap Tuinbouw. Op het eerste gezicht lijkt de uienexport dus niet tegen te vallen, uitgaande van het gegevens dat 2009/'10 een topseizoen was voor de uitvoer van uien.
Als alleen de export sinds januari van de genoemde seizoenen wordt vergeleken blijkt dat in 2012 ten opzichte van vorig jaar 10 procent minder is uitgevoerd. Ten opzichte van voorjaar 2010 is dat 23 procent. In de laatste weken van maart bedroeg de uienexport een schamele hoeveelheid van iets meer dan 11.000 ton. De Nederlandse sorteer- en verpakkingscapaciteit voor uien beloopt ca. 30.000 ton per week.

Eén reactie

  • jur.adv.mr.plagge.bv1

    Interessant bericht, maar hoe zit het met de eerste en tweede jaars plantuitjes ?

Of registreer je om te kunnen reageren.