Akkerbouw

Nieuws

Südzucker betaalde hoogste bietenprijs in Duitsland, Suiker Unie laagste

Frankfurt am Main - Südzucker betaalde in Duitsland het afgelopen seizoen de hoogste bietenprijs. De telers van SuikerUnie in Anklam kregen ten opzichte van de overige verwerkers (naast Südzucker gaat het om Nordzucker en Pfeifer & Langen) het minst.

Dat blijkt uit berekeningen van DLG-Mitteilungen. Volgens deze berekeningen betaalde Südzucker 44,86 euro per ton, Pfeifer & Langen Rijnland 43,51 euro, Pfeifer & Langen Saksen-Anhalt 42,28 euro, Nordzucker 42,72 en Suiker Unie Anklam 38,44 euro.
Bij de berekeningen is DLG Mitteilungen uitgegaan van een model waarin 70 procent van de leveranties quotumbieten zijn. De rest is verdeeld over 10 procent industriebieten met contract, 5 procent industriebieten zonder contract of ethanolbieten en 15 procent surplusbieten. Het suikergehalte is 17,5 procent, terwijl de kwaliteitstoeslagen omgerekend zijn naar een gemiddelde voor de hele campagne, evenals ondermeer de premies voor vroege en late leverantie. 

Of registreer je om te kunnen reageren.