Akkerbouw

Nieuws

Sistema en RZ Agro samen in nieuw akkerbouwbedrijf

Parijs – Het Russische Sistema en RZ Agro sluiten samen een joint-venture voor de aankoop van akkerbouwgronden in Rusland. RZ Agro is deels in handen van de familie achter het Franse agrarische handelshuis Louis Dreyfus. Recent kocht Sistema vooruitlopend op de joint-venture 46.000 hectare voor de teelt van granen en koolzaad.

Het betreft gronden in de regio van Rostov. RZ Agro heeft reeds een akkerbouwbedrijf met ongeveer 41.500 hectare. De nieuwe firma gaat RZ Agro Holding heten. Volgens de aandeelhouders is in Rusland nog een enorm potentieel voor de uitbreiding en professionalisering van vooral het graanareaal.
De deal wordt naar verwachting afgerond in het tweede kwartaal van 2012. De Russische mededingingsautoriteit moet toestemming geven. Binnen de joint-venture hebben beide partijen een aandeel van 50 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.