Akkerbouw

Nieuws 1303 x bekeken

Prognose Brazilië duwt suikerprijs Londen omlaag

Londen – De suikerprijs daalt hard op de termijnmarkt in Londen.

In het paasweekeinde verloor de notering voor het meicontract bijna 14 dollar. Woensdag ging er nog eens bijna 3 dollar af gedurende de handelsdag. Het meicontract sloot dinsdag op $ 643,90 per ton suiker. Drie weken geleden werd nog 668 dollar betaald.
De suikerprijs steeg sinds begin dit jaar omdat Brazilië minder zou produceren vanwege droogte. De suikeropbrengst in Brazilië in seizoen 2011/2012 komt op 36,9 miljoen ton. Dat is 1,2 miljoen ton minder dan de recordoogst van 38,1 miljoen ton in 2010/2011.
Het overheidsbureau Conab verwacht echter dat de suikerproductie volgend seizoen toeneemt naar een nieuw record van 38,9 miljoen ton. De prognose van Conab zet de suikerprijs onder druk. Brazilië is de grootste producent en exporteur van suiker.

Of registreer je om te kunnen reageren.