Akkerbouw

Nieuws 1455 x bekeken 1 reactie

Mondiale tarweoogst lager door slechte situatie EU

Londen – De verwachting van de wereldwijde graanoogst voor het seizoen 2012/2013 is met 5 miljoen ton naar beneden bijgesteld naar 676 miljoen ton. Dit meldt de International Grains Council (IGC).

Dit is een grotere terugval dan analisten in eerste instantie hadden verwacht. De oorzaak ligt in de droogte en strenge vorstperiode in Europese Unie, die het gewas weinig goeds hebben gedaan. De lagere oogstverwachting leidt er toe dat de verwachte opbrengst straks 19 miljoen ton achterblijft bij die van het seizoen ervoor.
De graanraad verwacht daarnaast dat het accent voorzichtig verschuift van tarwe van mais. IGC voorziet een opbrengststijging van mais van 4 procent, tot 900 miljoen. Daar zijn twee belangrijke oorzaken voor. De opbrengsten in het belangrijkste productieland, de Verenigde Staten, zijn groter en de maisproductie in Oekraïne blijft toenemen.

Eén reactie

  • Professor P

    April met ruw weer in zijn stoet , geeft koren en wijn in overvloed.

Of registreer je om te kunnen reageren.