Akkerbouw

Nieuws

Kans op samengaan FloraHolland en Plantion klein

Ede - Aanvoerders en kopers van bloemenveiling Plantion in Ede hebben deze week tijdens een overlegbijeenkomst aan de directie laten weten tegen een fusie met FloraHolland te zijn.

Dat schrijft het Vakblad voor de Bloemisterij. Begin februari zei algemeen directeur Timo Huges van FloraHolland te willen fuseren met Plantion.
Plantion is met een omzet van miljoen euro in 2011 114,4 miljoen euro een kleine speler in vergelijk met FloraHolland, dat met exportveilingen in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg vorig jaar een omzet noteerde van 4,16 miljard euro. Samengaan zou neerkomen op een overname door FloraHolland. Eerder zei Plantion-directeur André van Kruijssen al geen fusie na te streven.
Plantion bedient vooral een regionale markt. De twee partijen werken wel samen. Leden van de veilingen kunnen ontheffing krijgen als ze op een veiling van de ander aanvoeren. De toepassing van deze regel wordt door de twee bedrijven echter anders geïnterpreteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.