Akkerbouw

Nieuws 374 x bekeken

Duitse aspergeteelt en -consumptie groeit door

Bonn – De Duitse aspergeteelt groeit dit jaar opnieuw licht.

Daarvan gaat landbouwmarktbureau AMI uit op basis van een enquête onder de telers. Ook vorig jaar nam het areaal iets toe, namelijk naar 23.000 hectare. Duitsland is met Groot-Brittannië het enige land in Europa waar de teelt groeit, zegt het bureau. In Zuid-Europa loopt de teelt terug.
De Duitse consumptie van het product groeit ook. Met de afzet van 1,94 kilo per huishouden werd vorig jaar een nieuw record geboekt. Ten opzichte van 2010 noteert AMI een plus van 7 procent.
De oogst begint afgezien daarvan dit seizoen een stuk vroeger dan anders. De eerste asperges haalden in de groothandel eind vorige week prijzen van 10 tot 15 euro per kilo. De eerste grote hoeveelheden worden deze en volgende week verwacht. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.