Akkerbouw

Nieuws 448 x bekeken

Coöperatie DRV verlaagt tarweprognose Duitsland

Berlijn – De Duitse tarweoogst blijft dit jaar steken op 21,5 miljoen ton, verwacht het Deutscher Raiffeisenverband (DRV). Dat is 2,7 miljoen ton minder dan in de vorige prognose. Vorig jaar oogstte Duitsland 22,9 miljoen ton.

Het DRV verwacht ook een daling van de maisproductie van 5,2 miljoen ton vorig jaar naar 5 miljoen ton dit jaar. De akkerbouwers oogsten straks meer rogge vanwege een groei van het areaal. Ook de gerstoogst valt groter uit door een areaalgroei. Totaal oogst Duitsland dit jaar 41,3 miljoen ton graan, verwacht het DRV. Dat is 1,3 procent minder dan vorig jaar.
Het DRV schat dat 2,8 miljoen ton wintertarwe verloren is gegaan door uitwintering. De prognose voor wintergerst gaat 1 miljoen ton omlaag vanwege de vorst van begin februari. Volgens het DRV heeft de droogte in maart de uitwintering verergerd.
Eerder meldde het DRV dat 660.000 hectare wintergraan forse vorstschade heeft opgelopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.