Akkerbouw

Nieuws

Breeders Trust pakt illegaal graszaad aan

Brussel - Breeders Trust is vijf zaken gestart over illegale handel in graszaad. In twee zaken is een advocaat ingeschakeld.

De zaken spelen in Italië, Hongarije, Portugal, Spanje en Nederland. Voor de zaak in Nederland heeft Breeders Trust een advocaat ingeschakeld, zegt directeur Geert Staring. “Het gaat om het mengen van graszaad. De mengsels worden verkocht via internet. Maar mengsels moeten opnieuw worden gecertificeerd, ook al zijn de afzonderlijke graszaadsoorten al gecertificeerd. In de andere gevallen gaat het bijvoorbeeld om het gebruik van verkeerde labels of het onjuist vermelden van de rasnaam.”
Breeders Trust is in 2008 opgericht om illegaal gebruik van pootaardappelen op te sporen. Er zijn negen pootgoedhandelshuizen lid: Agrico, Danespo, Europlant , Germicopa, HZPC, KWS Potato, C. Meijer, Norika en Solana. Breeders Trust heeft zeven leden uit de graszaadsector: Barenbrug, DLF-Trifolium, Euro Grass, Germinal, NPZ Lembke, RAGT Semences en Saatzucht Steinach.

Of registreer je om te kunnen reageren.