Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Brazilië investeert fors in suiker en bio-ethanolproductie

Brasilia - De Braziliaanse nationale ontwikkelingsbank BNDES verstrekt tot 2013 maximaal 4 miljard real (1,6 miljard euro) krediet voor de financiering van het vernieuwen en uitbreiden van circa 1 miljoen hectare suikerriet.

Daarmee wil de regering de bio-ethanolsector in het land ondersteunen. Vorig jaar daalde de productie scherp van 27 naar 22 miljard liter en werd Brazilië zelfs netto-importeur.
Tussen 2013 en 2014 moet de productie van bio-ethanol, vorig jaar beperkt door een terugvallende suikerbeschikbaarheid, vergroten met 2 tot 4 miljard liter per jaar. De kredietlijn, Prorenova genoemd, is vooral bedoeld voor middelgrote tot grote bedrijven met een jaaromzet van 90 miljoen real (36 miljoen euro).

Laatste reacties

  • denker123

    Brazilie is al 30 jaar het land van de ethanol door het duurzaamste ethanol fabrikageproces,ethanol uit rietsuiker.De E.U.kromp zelfs de bietenteelt in in 2006 om Brazilie en andere zuidelijke landen de kans te geven hun suikerrietteelt sterk uit te brijden.Nu moet de subsidiekraan nog verder opengezet worden omdat het op eigen kracht niet lukt om meer suikerriet te telen.Het duurzaamste ethanolproces ter wereld,de gehele suikerrietplant wordt gebruikt,heeft wel tot gevolg dat er geen organische stof terugkomt op deze gronden,door roofbouw zijn deze gronden totaal uitgeput.Dat vraagd een dure kunstmest bemesting met veel uitspoeling en erosie.Een volledige miskleum,zeker als deze subsidie naar de grote bedrijven moet ,en de kleinere boeren in de kou blijven staan.Dierlijke mest is er niet beschikbaar in de verre omtrek.

  • Mels

    Hier in Nederland schijnen we een overschot te hebben,als ze nou met een ethanol tanker deze kant op gaan,kunnen ze retour poep meenemen,breng je gelijk dat wat we daar vandaan halen weer retour.

  • denker123

    Meis veel ethanoltankers zullen er niet meer aankomen in Rotterdam ,Brazilie is vorig jaar al netto importeur geworden van ethanol.

Of registreer je om te kunnen reageren.