Akkerbouw

Nieuws

Aardappelverwerking op stoom in maart

Den Haag – De Nederlandse aardappelindustrie heeft in maart een hoeveelheid van 312.700 ton aardappelen verwerkt tot frites en andere producten, al dan niet voorgebakken en diepgevroren.

Het blijkt uit de recente gegevens van het Potato Info Centre van de Nederlandse Aardappel Organisatie. De verwerkers houden de gang erin, want de maartverwerking lag 9 procent boven die van februari en januari. Ten opzichte van maart 2011 is de groei 4 procent.
Van de genoemde hoeveelheid is in maart 127.000 ton voorgebakken aardappelproducten gemaakt, voornamelijk frites. Daarnaast nog eens 35.600 ton andere aardappelproducten. Het rendement komt daarmee op 52 procent. Dat is 2 procent meer dan vorig jaar maart, maar destijds waren de aardappelen van mindere kwaliteit, vooral wat betreft de voor fritesproductie geschikte maatvoering.

Of registreer je om te kunnen reageren.