Akkerbouw

Nieuws 281 x bekeken

ADM zoekt naar overnamekandidaten in Noord-Amerika

Decatur – Archer Daniels Midland (ADM) zoekt naar kleine overnamekandidaten in Noord-Amerika.

De ruimte voor grote deals is volgens het graanhandels- en voedingsconcern beperkt. Dat heeft James Shafter van de ADM-afdeling voor overnames gezegd bij The State of Agribusiness conferentie.
ADM kocht recent enkele kleine graanzuigers (waarmee schepen worden gelost) in de VS en Europa en ging een verband aan met Prairie Pride, een sojaverwerker en biodieselproducent uit Missouri. Vorige week maakte Glencore bekend voor 6,2 miljard dollar Viterra, marktleider in Canada over te nemen.
Het Amerikaanse Gavilon lijkt de volgende overnameprooi te worden, maar volgens Shafter is de speelruimte voor ADM financieel en mededingingstechnisch beperkt. Bij het doen van grote acquisities ziet ADM bovendien toenemend concurrentie van investeringsmaatschappijen,

Of registreer je om te kunnen reageren.