Akkerbouw

Nieuws

Weinig schade aan Duitse wintergewassen door februari-vorst

Berlijn - De wintergewassen in Duitsland hebben de recordlage temperaturen in de eerste helft van februari over het algemeen goed doorstaan.

Dat zegt het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) in zijn eerste graan- en koolzaadoogstraming van dit seizoen. Percelen met vroeg gezaaide wintertarwe in het oosten van Duitsland moeten echter in sommige gevallen opnieuw worden ingezaaid.
Het DRV gaat in zijn eerste prognose uit van een gemiddelde graanoogst en houdt het daarmee vooralsnog op een eindresultaat van 44,7 miljoen ton. Deze voorspelling is gebaseerd op het areaal dat is ingezaaid met wintergewassen en onderzoek omtrent de bestelling van zaaizaad voor zomergewassen. Van het verwachte oogstvolume is 23,7 miljoen ton tarwe (vorig jaar 22,7 miljoen ton) en 7,8 miljoen ton wintergerst (vorig jaar 6,7 miljoen ton). De koolzaadoogst wordt uitgaande van de huidige stand van zaken 26 procent groter dan vorig jaar en zou daarmee uitkomen op 4,8 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.