Akkerbouw

Nieuws 386 x bekeken

Vragen over clubras asperges

Zoetermeer – Een project van plantenkwekers om een nieuw aspergeras exclusief op de markt te brengen, heeft nog geen collectieve financiering gekregen. Vanuit de teelt en handelspartijen binnen de PT-sectorcommissie groente en fruit zijn vragen gerezen over het project.

Zo wil de handel weten of het project niet rechtstreeks de retail bedient en zo de vrije handel omzeilt. ”Dat zou pijnlijk zijn, omdat het fonds waar aanspraak op wordt gemaakt voor twee derde uit handelsgeld bestaat”, zegt handelsvertegenwoordiger Leo Welschen van FrugiVenta.
Ook noemt LTO het project met Teboza en mogelijk ZON niet vernieuwend genoeg voor collectieve financiering. In andere teelten bestaan al dergelijke clubrassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.