Akkerbouw

Nieuws

Trigon Agri koopt 30.000 hectare akkerbouwgrond

Talinn - Trigon Agri koopt een akkerbouwbedrijf met 30.000 hectare graanteelt bij de Russische plaats Rostov.

Dat heeft het beursgenoteerde melkvee- en akkerbouwbedrijf uit Estland bekendgemaakt. Het bedrijf ligt volgens Trigon Agri vlakbij de haven Novorossiysk, waarvandaan veel Russisch graan de Zwarte Zee over wordt gezonden.
Het betreft volgens Trigon Agri een aaneengesloten bedrijf van 20 bij 20 km. De graanpercelen zijn voorzien van een modern irrigatiesysteem. Het bedrijf kent eigen opslag voor 20.000 ton graan, waarmee het bedrijf in staat is graan vast te houden in de hoop op betere prijzen.
Trigon Agri betaalt voor het bedrijf met 18.500 hectare land nabij het eveneens Russische Samara 16 miljoen euro in cash of nieuwe aandelen in Trigon Agri. Door de deal krijgt Trigon Agri controle over 195.000 hectare in Rusland, Oekraïne en Estland. Het bedrijf zoekt nog naar over te nemen melkveebedrijven.
Topman Ülo Adamson van Trigon Agri zegt zeer opgewonden te zijn over de deal, “Het is erg waarschijnlijk dat op middellange termijn de winstgevenheid van onze Russische activiteiten die van onze activiteiten in Oekraïne evenaart.”

Of registreer je om te kunnen reageren.