Akkerbouw

Nieuws 1003 x bekeken

Toch veel uitwintering van graan in grote delen van Duitsland

Berlijn – De vorstschade aan het wintergraan is in een aantal regio’s in Duitsland dermate groot dat opnieuw moet worden ingezaaid. Dat meldt de commissie graan van het Bauernverband (DBV).

Getroffen zijn met name gebieden in de oostelijke deelstaten, het noorden van Baden-Württemberg, Hessen en het zuidelijke deel van Nedersaksen. De vraag naar zomergraanzaad is daardoor in deze regio’s ook zo groot dat daaraan alleen met moeite kan worden voldaan.
De schade is ontstaan door de periode met strenge vorst in februari. In de getroffen gebieden lag echter geen sneeuw, terwijl het gewas al relatief sterk was opgekomen door het zachte najaar. Vooral de wintergerst en de vroeg gezaaide wintertarwe zijn het slachtoffer geworden. Het winterkoolzaad is er beter aan toe, vindt de commissie.

Of registreer je om te kunnen reageren.