Akkerbouw

Nieuws 883 x bekeken

Syngenta en Bayer gaan telers trainen van handelsbedrijf

Enkhuizen - Gewasbeschermingsconcerns Syngenta en Bayer hebben een overeenkomst gesloten met Univeg, handelsbedrijf in groenten en fruit.

De fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen gaan de telers trainen bij het inzetten van geïntegreerde teeltmethoden die het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum moeten gaan beperken. Het handelsbedrijf heeft inmiddels met Bayer enkele proefprojecten lopen in India, Chili en Spanje.
Univeg koopt de producten van telers aan die bij de projecten betrokken zijn en wil zich zo verzekeren van een product dat voldoet aan de strenge Europese consumenteneisen op het gebied van voedselkwaliteit, veiligheid, traceerbaarheid en duurzaamheid.
Een woordvoerder van het handelshuis zegt dat de telers de vrijheid behouden om gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken van andere fabrikanten.
Univeg is een handelsbedrijf dat wereldwijd actief is in 25 landen verspreid over vier continenten. Zij beleveren de grootste supermarktketens in Europa en hebben een omzet van 3 miljard euro. Het moederbedrijf is gevestigd in België.

Of registreer je om te kunnen reageren.