Akkerbouw

Nieuws 1283 x bekeken 3 reacties

Rusland produceert frites voor omliggende staten

Bryansk – Het Russische bedrijf EcoFrio gaat een fabriek bouwen die dagelijks 70.000 ton Franse frietjes en 3.800 ton aardappelvlokken voor de Russische markt Rusland gaat produceren.

Op dit moment importeert nog alle diepgevroren frites uit de Europese Unie, met name uit Polen.
De fabriek staat in een van de beste aardappelregio’s van Rusland: in het zuidwesten, dichtbij de Oekraïne en Wit-Rusland. De jaarlijkse aardappelproductie in de regio is naar schatting rond de 1 miljoen ton. De belangrijkste afzetmarkt van de fabriek vormen de voormalige Sovjet-staten, de zogeheten GOS- of CIS-staten.
In de herfst van 2013 moet de fabriek draaien. De uiteindelijke capaciteit kan nog verdubbelen, omdat de fabriek zo wordt gebouwd dat een tweede productielijn in gebruik kan worden genomen. De hoog-geautomatiseerde fabriek draait met een minimum aan personeel. De fabriek krijgt de hoogste automatische aardappelopslagcapaciteit van Rusland.
De leiding van EcoFrio is in handen van Dmitry Zavgoroniy, die onder andere acht jaar werkte in het management van McCain in Oost-Europa. EcoFrio wil onder meer een eigen merk aardappelproducten gaan voeren.

Laatste reacties

 • Renee

  70.000 ton frites per dag, lees ik dat goed?

 • maartenrutten

  Dagelijks 70.000 ton!!!! Dat is ongeveer 1 ton franse friet per seconde produceren. Dat is in circa 7 werkdagen het hele Russische aardappelgebied schoon leeg.

  Gelukkig is dit bericht verkeerd vertaald. Ecofrio gaat een fabriek bouwen die dit jaarlijks ipv dagelijks gaat produceren.

 • erpelteler

  Cowboy verhalen! Boerderij.nl moet even iets meer aandacht besteden aan het natrekken en controleren van de artikelen hier op de website. Sinds een paar weken erger ik me vaak aan de vele typ-fouten en onwaarheden die ik hier lees.....

Of registreer je om te kunnen reageren.