Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Prijzen Duitse aardappelen onder druk door primeurseizoen

Hannover – De Duitse tafelaardappelprijzen komen door het naderende primeurseizoen onder druk te staan. Volgens de marktvisie van de Landbouwkamer Nedersaksen proberen de aanbieders zoveel mogelijk partijen af te zetten en niet zoals tot dusver alleen de kwaliteitskritische voorraden.

De markt neemt de hoeveelheden echter maar traag op. Een deel van de niet op de consumentenmarkt te slijten aardappelen wordt mogelijk afgenomen door de zetmeelindustrie, denkt de Landbouwkamer. Met moeite blijft vooralsnog het prijsniveau stabiel op € 8,50 tot € 12,00 per 100 kilo, afhankelijk van ras en kwaliteit.
Er zijn al op beperkte schaal primeurs uit Cyprus in de handel, maar met een prijsniveau van 100 euro per 100 kilo gaat daarvan nog geen concurrentie uit.

Eén reactie

  • Mulders

    moet het niet 100 euro per 100 kilo?

Of registreer je om te kunnen reageren.