Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Ontheffing voor antistuifdek

Den Haag – Boeren met een Veenkoloniaal bouwplan in Groningen, Drenthe en Overijssel kunnen toch nog drijfmest gebruiken om stuifschade tegen te gaan. Dat meldt land- en tuinbouworganisatie LTO.

Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) heeft na overleg met staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) ontheffing verleend voor het aanbrengen van een antistuifdek met rundveedrijfmest in De Veenkoloniën. Het betreft een tijdelijke vrijstelling die alleen geldt voor percelen waar al andere preventieve stuifwerende maatregelen zijn genomen. "Het gaat hier om maatregelen zoals de inzaai van zomergerst of de bedekking van een perceel met een cellulosepreparaat", verklaart LTO.

Vorig jaar gaf Bleker ook een ontheffing voor het gebruik van rundveedrijfmest. LTO constateert dat de ontheffing toen te laat kwam. "Daardoor liepen akkerbouwers net als in 2010 forse stuifschade op. Er loopt nog onderzoek naar haalbare en betaalbare alternatieven, maar een oplossing is er nog niet."

Laatste reacties

  • Mels

    Nee,drijfmest werkt en is ruim voorhanden en telt gewoon mee in de bemesting dus waarom doen ze nou zo moeilijk,dat kleine beetje mest zal de wereld direkt niet vernietigen denk ik zo.

  • bartres

    nee drijfmest is prima spul. in nederland moet er moeilijk gedaan worden terwijl de oplossingen voor het oprapen liggen

Of registreer je om te kunnen reageren.