Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Monsanto komt met dubbel resistente sojaboon

St. Louis – Agroconcern Monsanto brengt in 2014 een sojaboon op de markt die resistent is tegen twee onkruidbestrijdingsmiddelen. De sojaboon Roundup Ready 2 Xtend is niet alleen ongevoelig voor het onkruidbestrijdingsmiddel dicamba, maar ook voor glyfosaat.

Het is volgens Monsanto de eerste sojaboon met een dubbele resistentie tegen onkruidbestrijdingsmiddelen. Monsanto heeft een teelttoelating aangevraagd in de Verenigde Staten voor de nieuwe sojaboon. ”De sojavariëteit is ontwikkeld zodat telers onkruid kunnen bestrijden dat resistent is geworden tegen glyfosaat”, laat Monsanto-manager Matt Helms weten.
Als de nieuwe sojaboon een toelating krijgt wil Monsanto de dubbele resistentie tegen glyfosaat en dicamba ook inbouwen in katoen.

Laatste reacties

 • janlaurense

  Als nu op deze middelen wordt gespoten , blijft er dan geen residue over op of in de vruchten of sojaboon?
  Indien dat niet het geval is zou dat niet slecht zijn, maar als men meer en meer naar de gecontroleerde teelten toe wil of bio-teelten is dit niet de oplossing.
  Maar juist met het modificeren van gewassen , waardoor helemaal niet meer gespoten moet worden, en daardoor hogere opbrengsten gehaald kunnen worden ben ik meer een voorstander, maar daar is men ook weer op tegen.
  Maar ik denk als men niet snel hierover een beslissing neemt, we over enkele decennia voedsel tekorten zullen optreden, omdat de Wereldbevolking zeer snel groeit.
  Landen als China is daar een voorbeeld van.Omdat dit land naar verhouding erg weinig teelt- oppervlakte heeft om te produceren.

 • gerjan slingenbergh

  Beste janlaurense,
  Voedsel tekorten zijn er al tientallen jaren. De oorzaken van honger is niet het capaciteits probleem. Er is genoeg grond op de wereld voor de produktie van 10 miljard mensen,echter het wordt op veel plaatsen in de wereld niet of niet efficient ingezet. En dat weer heeft alles te maken met de prijzen die de producenten voor hun produkten krijgen. De oplossing van komt in elk geval niet van Monsanto.

Of registreer je om te kunnen reageren.