Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Kleinere sojaoogst in Argentinië

Buenos Aires – Argentinië produceert dit seizoen 44 miljoen ton sojabonen. Dat is bijna 8 miljoen ton minder dan verwacht vanwege de droogte in januari, meldt Freek Vossenaar, de Nederlandse landbouwraad in Argentinië.

”De maisoogst valt naar verwachting zelfs eenderde lager uit en zal uitkomen op 19 miljoen ton.” Vossenaar verwacht dat droogteschade in de toekomst kan meevallen. ”Dat komt door nieuwe hoogproductieve variëteiten soja, mais en tarwe die zijn ontwikkeld door de nationale Argentijnse onderzoeksorganisatie Conicet.”
De Argentijnse minister van Onderzoek Lino Barañao presenteerde onlangs de vindingen van een onderzoeksteam dat resistentie tegen droogte en verzilting heeft ontwikkeld door een zonnebloemgen (HAHB-4) in te bouwen in soja, mais en tarwe. Vossenaar: ”Het bijzondere van de vinding is dat de droogteresistentie gepaard gaat met 20 tot 30 procent hogere opbrengsten. Rond 2014 moeten de nieuwe variëteiten op de markt komen.”

Laatste reacties

  • janlaurense

    Dit is wat ik bedoel , hier moet meer aandacht aan besteed worden, en veel onderzoek , voor het modificeren van planten, nu nog steeds een heet hangijzer.
    Maar ik zeg je , ik denk dat het de toekomst is.

  • van der Stoel

    Voor dat je over modificeren van planten gaat praten doe eerst een google naar monsanto en gmo er is meer negatief dan positief te lezen, GOD heeft de wereld perfect gemaakt ,dus denk niet dat ze deze planten beter kunnen maken want je komt uiteindelijk dieper in de problemen met gmo's , je moet het dna niet aan tasten gewoon betere resistente gewasen zien te vinden,er zijn tal van andere middelen om ook onkruid en schimmels tegen te gaan het is in de landbouw altijd goed gegaan in de eeuwen en dan nu alles ineens veranderen denk alstublieft goed na, het enigste wat hun willen is dat de boeren slaaf van ze worden en dat je afhankelijk van ze word.wees niet als een struisvogel.

Of registreer je om te kunnen reageren.