Akkerbouw

Nieuws 555 x bekeken

Gemiddeld 12 procent Noord-Duits bietenareaal ingezaaid

Braunschweig – In de noordelijke helft van Duitsland is afhankelijk van de exacte regio tussen de 1 en 27 procent van het bietenareaal ingezaaid.

Dat constateert teeltadviesbedrijf LIZ. Hekkensluiter met nog slechts de genoemde 1 procent is het werkgebied van Suiker Unie in Anklam in Meckelenburg-Voorpommeren. Koploper is het gebied van de fabriek van Pfeifer & Langen in Könnern in Saksen-Anhalt. In de noordelijke Rijnregio’s is tussen de 15 en 22 procent van het areaal klaar voor de start. Volgens LIZ verloopt het zaaien nog vroeger dan het ook al vroege begin van vorig jaar. Gemiddeld is nu gemiddeld 12 procent van de beschikbare Noord-Duitse oppervlakte ingezaaid (stand: 22 maart). Dat is dubbel zoveel als in 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.