Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Frankrijk staat sproeien met vliegtuigjes toe

Parijs – De Franse akkerbouw heeft toestemming gekregen om ook deze zomer een beperkt aantal middelen vanuit vliegtuigjes te sproeien.

Het ministerie van landbouw heeft dat toegestaan voor vier fungiciden, een insectenbestrijdingsmiddel en een middel dat de natuurlijke afweer van gewassen versterkt.
Volgens het ministerie gelden strikte en ’sterk ingekaderde’ voorwaarden voor de toestemming. Dat de vergunningen worden verleend is in tegenspraak met in Frankrijk geldende afspraken over het milieubeleid. Het ministerie stelt echter dat sproeien vanuit de lucht voor bepaalde middelen voordelen biedt boven sproeien vanaf de grond.
Het departement heeft bij het kiezen van die middelen advies ingewonnen van de nationale dienst voor de veiligheid van voedsel en milieu. Voor eind van deze maand zal die dienst een lijst publiceren van nog eens zestien producten waarvoor sproeien vanuit de lucht mogelijk zal zijn.

Laatste reacties

  • CropdusterNL

    Dit is een stap in de goede richting! Het verbod op vliegtuigbespuiting is een Europees probleem. Ook in Nederland wordt er hard aan gewerkt om het vliegtuigspuiten op de rit te zetten. Verantwoord, transparant en beter voor het milieu en de volksgezondheid!

  • Mels

    Waarom? CropdusterNL,als je pro bent,wil je je dan wat verduidelijken,ik zie namelijk geen enkele reden om op de postzegeltjes waar wij in Nederland op telen met het vliegtuig te spuiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.