Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

FAO verwacht ook in 2012 erg grote tarweproductie

Rome – De wereld produceert dit jaar 690 miljoen ton tarwe.

Dat is de één na grootste hoeveelheid ooit, stelt de wereldvoedselorganisatie FAO. In 2010 produceerde de wereld een record van 700 miljoen ton tarwe. ”De tarweoogst in 2012 blijft ruim boven het vijfjaarlijkse gemiddelde”, schrijft de FAO in de Crop Prospects.
De FAO durft het voor tarwe wel aan om een inschatting te maken van de oogst in dit jaar. ”Het tarweareaal is gegroeid en we verwachten dat de hectareopbrengsten naar een gemiddeld peil gaan. Vorig jaar zijn in bepaalde delen van de wereld erg hoge hectareopbrengsten gerealiseerd. Maar in Zuidoost-Azië verwachten we ook dit jaar hoge opbrengsten. Voor de andere gewassen is het nog onzeker hoe groot het areaal uitvalt.”

Laatste reacties

  • rpbos1

    Hoe kan het dat de prijs zo hoog blijft? Of worden we met z'n allen voor de gek gehouden?

  • agro1

    hoezo? prys hoog? ja, de prys zal nog wel eens dalen, maar elk volgend dal ligt boven het vorige, volgens beursgeleerden is dit het kenmerk van een stygende trend, and as you know: the trend is your friend!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.