Akkerbouw

Nieuws

Extra controle in Zuiden op bestrijdingsmiddelen

Den Bosch – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en vier waterschappen in Noord-Brabant en Zeeland controleren dit voorjaar extra op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en afvalwaterlozingen.

Er wordt vooral gelet op het juiste gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de toepassing van een driftarme spuittechniek en kantdoppen. En er wordt gekeken of er geen vervuild water van het land of het erf de sloot in stroomt. Volgens de NVWA treffen de telers nog onvoldoende driftbeperkende maatregelen. Daarnaast wordt extra gelet op gebieden met veel bloembollen, omdat in deze teelt de gebruiksvoorschriften voor bepaalde gewasbeschermingsmiddelen zijn aangescherpt in verband met mogelijke schadelijke gevolgen voor met name de bijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.