Akkerbouw

Nieuws

Duitse tafelaardappelmarkt net zo lusteloos als Nederlandse

Hannover- De tafelaardappelmarkt in Duitsland vertoont evenmin als in Nederland enige beweging met onveranderde noteringen van 8,50 tot 12 euro per 100 kilo, afhankelijk van de kwaliteit.

Dat is de visie van de Landbouwkamer Nedersaksen. Impulsen om daarin verandering te brengen ontbreken volgens de inschatting van deze instantie totaal. Het aanbod is nog steeds rijkelijk, maar door de hogere temperaturen die eraan zitten te komen worden de opslagomstandigheden en daarmee de kwaliteit wel slechter. Voor topkwaliteiten kan een premie van 2 euro per 100 kilo worden verdiend. Los daarvan is afgelopen week in de Nedersakische primeurregio begonnen met het poten. De primeurtelers in de Palts gingen Nedersaksen vorige week al voor.
Kwaliteitsproblemen zijn ook een issue op de fritesaardappelmarkt. De verwerking draait weliswaar op volle toeren maar er wordt niets aangekocht boven de gecontracteerde hoeveelheden, signaleert de Landbouwkamer. Landbouwmarktbureau AMI noteert voor tafelaardappelen Duitsland-wijd deze week ongewijzigd 9,42 euro per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.