Akkerbouw

Nieuws 761 x bekeken

Drenthe en Avebe ondertekenen Green Deal

Assen – Financieel directeur Ed Kraaijenzank van Avebe en de Drentse gedeputeerde Tanja Klip-Martin tekenden vanmorgen de eerste Green Deal in Drenthe.

Het aardappelzetmeelbedrijf krijgt drie miljoen euro voor een groot biogasproject – Potato Power – voor de fabriek in Gasselternijveen. De opschaling van de biovergister levert energiebesparing op in het productieproces.
Ook de SuikerUnie krijgt 3 miljoen euro voor een groengasproject in het Noorden. De provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland, enkele gemeenten, Energy Valley en SER Noord-Nederland tekenenden in oktober vorig jaar de Green Deal met de ministeries van EL&I en I&M. De provincies willen in 2020 jaarlijks 500 tot 750 miljoen kuub groen gas produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.