Akkerbouw

Nieuws

Canada vindt geen aardappelmoeheid in pootgoedgrond

Winnipeg – Pootgoedpercelen in Canada zijn vrij van aaltjes die aardappelmoeheid veroorzaken (AM). Dat meldt de Canadian Food Inspection Agency (CFIA) op basis van het jaarlijks onderzoek van pootgoedpercelen. De CFIA onderzocht 44.000 monsters die 78 procent van het areaal dekken.

Het AM-aaltje Globodera rostochiensis is eind 2007 gevonden in pootgoed in Alberta, waarop de VS de import van Canadees pootgoed verbood. Het importverbod is in 2009 opgeheven omdat Canada ieder jaar pootgoedpercelen controleert. Export vanuit de besmette regio’s is niet toegestaan. In Canada zijn de aaltjes G. rostochiensis en G. pallida gevonden in Newfoundland. R. rostochiensis is gevonden in Alberta, Quebec en Vancouver Island. Beide AM-aaltjes komen voor in de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.