Akkerbouw

Nieuws

Brussel laat bietenquotum ongemoeid

Brussel – De Europese Commissie past geen korting toe op de suikerquota voor volgend seizoen 2012/2013.

Ondanks dat de EU dit seizoen ruim 4,6 miljoen ton suiker boven het quotum heeft geproduceerd. Dat betekent dat de akkerbouwers bij het inzaaien van de suikerbieten kunnen uitgaan van het volledige quotum.

In het verleden paste de Commissie regelmatig een korting toe op de suikerquota als de markt in onbalans was. Sinds de hervorming van het suikerbeleid in 2006 is de korting niet meer toegepast omdat de suikerproductie gestaag afnam.

Dit seizoen produceert de EU echter veel meer suiker dan nodig voor de voedingsmarkt. Desondanks laat de Commissie de quota ongemoeid. De lidstaten zijn verdeeld over de suikermarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.