Akkerbouw

Nieuws

Biologische markt in Hong Kong groeit hard

Hong Kong – Een derde van de 7 miljoen mensen in Hong Kong koopt momenteel ten minste eenmaal per week biologisch. Dat blijkt uit een onderzoek van het ’Hong Kong Organic Resource Center’, een certificeringsinstelling.

Bijna 25 jaar geleden werd de eerste biologische boerderij in Hong Kong opgericht. Sindsdien is de vraag naar biologisch voedsel flink gestegen. Om aan de stijgende vraag te voldoen is de lokale productie van biologische groenten met twee derde gestegen in vijf jaar tijd, tot 5 ton per dag.
Er zijn nu twee private certificeringsinstellingen in Hong Kong en in totaal 408 biologische bedrijven. Er zijn ongeveer 300 verkooppunten voor biologische voedingsmiddelen.
Professor Jonathan Wong gelooft dat 3 procent van de bewoners uit het Hong Kong bereid is om dagelijks biologisch te kopen. Volgens Wong kan dit oplopen tot vijf procent mits de productie van biologisch voedsel nog verder omhoog gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.