Akkerbouw

Nieuws

‘Beurs LNCN maakt mogelijk later gebruik van Agriprins’

Dronten – De beursvereniging LNCN gaat op termijn mogelijk gebruik maken van de aardappelnoteringen van het nieuwe prijsinformatiesysteem Agriprins.

Dat hangt af van de resultaten van de test die dit jaar wordt uitgevoerd met Agriprins. Het systeem is een site waar verwerkers en telers aardappeltransacties melden.
LNCN werkt mee aan Agriprins, zei voorzitter Jan Douma gisteren op de uiendag in Dronten. ”Ik vraag me af of onze noteringscommissies over een jaar of tien nog op dezelfde manier werken door fysiek bij elkaar te komen. De digitalisering gaat verder. Dat zie je ook aan Agriprins. Daarom is het goed dat het prijsinformatiesysteem wordt getest.”
Ook als Agriprins aanslaat, blijft LNCN een rol spelen in het geven van goede marktinformatie, stelt Douma. ”De beurscommissie kan de grote hoeveelheid informatie van Agriprins op een rij zetten. Bovendien geven we de markstemming aan. Het is wel jammer dat de VTA en de handel niet meedoen aan Agriprins. Die transactiemeldingen mis je. Volgens mij is het koudwatervrees.”
Douma roept telers op transacties te melden bij de LNCN. ”Die hebben we nodig voor een betrouwbare prijsinformatie.”

Of registreer je om te kunnen reageren.