Akkerbouw

Nieuws

Bayer Cropscience: fors hogere omzet en winstmarge

Leverkusen – Bayer wil de omzet van de CropScience-divisie opvoeren tot 8 miljard euro. De brutowinstmarge moet in 2014 op 24 procent liggen. Dat heeft topman Marijn Dekkers bekendgemaakt. Vorig jaar realiseerde Bayer met gewasbeschermingsmiddelen en zaden een omzet van 7,3 miljard euro en een brutowinstmarge van 22,8 procent.

De zogeheten BioScience-afdeling die zaden en planteigenschappen vindt en verkoopt, zal voor het grootste deel van de groei zorgen, aldus Dekkers. Net als in de laatste drie jaar zal de afdeling de komende jaren jaarlijks een omzetgroei van 20 procent realiseren, aldus Dekkers. Het bedrijf gaat ervan uit dat dit jaar, ondanks de crisis, prijzen voor zaden en middelen op een relatief hoog niveau blijven.
Bayer, dat ook materialen en farmaceutische producten maakt, kondigde eerder aan jaarlijks 700 miljoen euro te investeren in landbouwkundig onderzoek en ontwikkeling. Waar andere spelers toenemend zich concentreren op generieke middelen, heeft Bayer nog de wens twee nieuwe actieve stoffen per jaar te vinden voor de ontwikkeling van gewasbeschermingsmiddelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.