Akkerbouw

Nieuws 608 x bekeken

Aprilcontract aardappelen zakt onder 6 euro

Frankfurt – De prijs voor het aardappeltermijncontract voor levering in april 2012 zakte gisteren 40 cent naar € 5,60 per 100 kilo. Het is het laagste niveau sinds de handel in november 2010 begon in het aprilcontract.

Op 30 mei bereikte de notering van het aprilcontract de top van 21 euro. Er zijn gisteren 486 aprilcontracten verhandeld op de aardappeltermijnmarkt in Frankfurt. Dat is het hoogste aantal sinds juli vorig jaar.
De sterke prijsdaling en het grote aantal verhandelde contracten geven aan dat de handel geen vertrouwen heeft in een herstel van de aardappelmarkt vóór april. Het junicontract noteert hoger op € 7,20, maar ook dat termijncontract verloor gisteren 50 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.