Akkerbouw

Nieuws

Veenkoloniën hebben overbrugging nodig

Ter Apelkanaal – De Veenkoloniën hebben genoeg potentie om uit te groeien tot groene grondstoffenleverancier. Maar om de overgang te maken, heeft het gebied zeker in de eerste jaren na 2014 financiële ondersteuning nodig.

Dat staat in het advies van de Commissie Landbouw Veenkoloniën dat donderdagavond in Ter Apelkanaal is gepresenteerd. Het rapport biedt aanknopingspunten om weg te komen van de afhankelijkheid van de gesubsidieerde zetmeelaardappelproductie.
De adviescommissie vreest dat het gebied in ernstige liquiditeitsproblemen komt als de huidige voorstellen voor het nieuwe Europese landbouwbeleid worden doorgevoerd. ”Op dit moment zijn er maatregelen nodig om de negatieve inkomenseffecten te dempen”, aldus de commissie onder leiding van Rudy Rabbinge.

Of registreer je om te kunnen reageren.