Akkerbouw

Nieuws 184 x bekeken laatste update:15 feb 2012

Van Campen verwacht verlenging suikerbeleid

Breda - Voorzitter Jos van Campen van de raad van beheer van coöperatie Cosun verwacht dat de EU-suikerregeling langer blijft bestaan dan tot september 2015.

”Het Europees Parlement wil een verlenging tot tenminste 2020. Dertien lidstaten willen de suikerregeling langer handhaven. Zeven lidstaten hebben nog geen standpunt bepaald. Met vijftien lidstaten is er een blokkerende meerderheid tegen de plannen van landbouwcommissaris Ciolos. Dan moet de Europese Commissie met een nieuw voorstel komen. Ik denk dat Ciolos het niet zo ver laat komen en een later jaartal kiest.”

Maar dat er een keer een eind komt aan de suikerregeling staat voor Van Campen vast. ”Veel tegenstanders van de suikerregeling hangen niet zo aan een jaartal. Als er maar een eind aan komt. Die tegenkrachten zijn zo sterk, daar kunnen we geen weerstand tegen blijven bieden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.