Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

VS steekt 50 miljoen dollar in duurzame energie

Washington - Het Amerikaanse landbouwministerie USDA steekt 50 miljoen dollar in twee duurzame energie-projecten. Landbouwminister Tom Vilsack maakte dit bekend.

Het ministerie wil hiermee het gebruik van biomassa en de productie van hoogwaardige biobrandstoffen stimuleren. Voor elk van de twee programma’s is 25 miljoen dollar beschikbaar.

Met het overheidsgeld kunnen energiebedrijven de helft van de investering die nodig is voor het gebruik van duurzame biomassa financieren. Het gaat om centrales die al voor 18 juni 2008 in werking waren.

Producenten van biobrandstoffen moeten deze produceren van reststromen zoals cellulose, suiker, zetmeel, dierlijke resten of plantaardige olie., Gebruik van maiszetmeel komt niet in aanmerking voor overheidssteun.

Met de subsidie wil de regering-Obama zowel de productie van alternatieve energie stimuleren alswel de Amerikaanse economie een zetje geven.

Christel Labee

Eén reactie

  • no-profile-image

    Goede regeling als het om echt afval gaat..Stro hoort daar eigenlijk niet bij zoals in engeland nu al een probleem wordt. In de V.S.wordt nu bijna alle tarwestro geperst,10 jaar geleden bijna niets.Nu wordt heel veel stro gebruikt voor erosie bestrijding bij aanleg van wegen ,in de bouw en als bedekking bij het inzaaien van gras,dit is verplicht door de E.P.I. De organischestof voorziening van de grond gaat een groot probleem woden

Of registreer je om te kunnen reageren.