Akkerbouw

Nieuws 455 x bekeken

Syngenta plust op alle fronten in 2011

Bazel – Syngenta behaalde in 2011 een omzet van 13,3 miljard dollar (10,14 miljard euro). Dat is een stijging van 14 procent ten opzichte van 2010. Gecorrigeerd naar wisselkoersen was de omzetgroei 12 procent.

De nettowinst van de Zwitserse producent van zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen steeg in 2011 eveneens met 14 procent: van 1,4 naar 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro). Het bedrijf heeft nu 1,14 miljard euro vrij besteedbaar in kas. Het omzetaandeel van de gewasbeschermingsmiddelen steeg naar bijna 7,8 miljard euro, terwijl de zaden bijna 2,4 miljard euro bijdroegen aan de omzet.

Volgens bestuursvoorzitter Mike Mack is de nieuwe strategie om veel meer geïntegreerde oplossingen te bieden – zaaigoed en gewasbescherming in één pakket – boven verwachting goed uitgepakt met forse groei in zowel verkoop als omzet.

Afnemers reageren positief op de nieuwe strategie. ”Zij herkennen de rol die geïntegreerde oplossingen kunnen spelen bij het managen van een steeds complexere agrarische omgeving.” Mack voorziet voor 2012, ondanks economische onzekerheden, meer omzetstijging en groei.

In Europa, Afrika en het Midden-Oosten boekte Syngenta een omzetstijging van 16 procent. De voormalige Sovjet Republieken noteerden vorig jaar een stijging van liefst 50 procent en ook in Zuidoost-Europa was flinke groei. In Noord-Amerika steeg de omzet 11 procent, vooral in de tweede jaarhelft.

Boerderij Vandaag

Of registreer je om te kunnen reageren.