Akkerbouw

Nieuws 741 x bekeken 2 reacties

Suiker Unie betaalt extra voor biet in Veldleeuwerik

Breda - Akkerbouwers die bieten leveren aan Suiker Unie onder het logo van Veldleeuwerik krijgen dit jaar 100 euro per hectare bieten extra.

Suiker Unie krijgt meer betaald voor de suiker omdat die voldoet aan de eisen voor duurzaamheid die worden gesteld in het project Veldleeuwerik. Het gaat om zo’n vijftig telers, zei secretaris Jan Willem van Roessel van de raad van beheer van Cosun donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers. “Veldleeuwerik draait in Flevoland. Het project wordt uitgebouwd naar Zeeland en Drenthe.”

Veldleeuwerik wordt ondersteund door diverse agrarische bedrijven en door voedingsmiddelenconcerns Coca Cola, Unilever en Heineken. Van Roessel: “Er komen steeds meer afnemers bij. Die willen duurzaam geproduceerde grondstoffen gebruiken.”

Volgens Jos van Campen, voorzitter van de raad van beheer van Cosun, is Suiker Unie de eerste deelnemer aan het project die de telers een vergoeding geeft voor de extra eisen die Veldleeuwerik stelt aan duurzaamheid. “We vertalen de eisen van de markt naar de teler en geven de teler daar een vergoeding voor.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frans Michielsen

  Een vraag aan Cosun in verband met Veldleeuwerik: In Zeeuws Vlaanderen zijn een aantal telers eveneens doende met duurzaamheid op basis van project Veldleeuwerik. Dit is een project dat op initiatief van Grolsch, i.c. Growing Grolsch, in 2010 is gestart, zie http://www.growinggrolsch.nl/. Niet alleen de teelt van zomergerst valt hieronder maar is bedrijfsbreed.
  De vraag dus: kunnen die telers die onder de paraplu van Growing Grolsch vallen meeliften in het project van Cosun en ook de vergoeding krijgen?

  Groet,
  Frans,
  0651-238518

 • no-profile-image

  Frans Michielsen

  Een vraag aan Cosun in verband met Veldleeuwerik: In Zeeuws Vlaanderen zijn een aantal telers eveneens doende met duurzaamheid op basis van project Veldleeuwerik. Dit is een project dat op initiatief van Grolsch, i.c. Growing Grolsch, in 2010 is gestart, zie http://www.growinggrolsch.nl/. Niet alleen de teelt van zomergerst valt hieronder maar is bedrijfsbreed.
  De vraag dus: kunnen die telers die onder de paraplu van Growing Grolsch vallen meeliften in het project van Cosun en ook de vergoeding krijgen?

  Groet,
  Frans,
  0651-238518

Of registreer je om te kunnen reageren.