Akkerbouw

Nieuws 519 x bekeken

Omzet KWS Saat gegroeid

Einbeck – De omzet van KWS Saat steeg in het boekjaar 2011/12 door de sterke ontwikkeling in het graan- en maissegment met 27 procent naar 191,5 miljoen euro. In de periode juli-december 2010 was dit 151,1 miljoen euro. Dit bleek tijdens de presentatie van de cijfers over deze periode.

Het resultaat voor belasting en financieringskosten steeeg met 8,4 miljoen euro naar minus 31,2 miljoen. ”Daarbij moet worden verdisconteerd dat de eigenlijke afzetactiviteit in de hoofdsegmenten mais en suikerbieten pas in het voorjaar begint. De omzet van de KWS Gruppe bereikt in de eerste helft van het boekjaar altijd maar krap een vijfde deel van de jaaromzet. Het resultaat van het eerste halfjaar wordt om die reden vooral door kosten gekenmerkt,” aldus de toelichting.
Wat het suikerbietensegment betreft stelt het bedrijf vast dat vooral afnemers in Nederland en Rusland hun zaadinkopen naar voren hebben gehaald. De bietenzaadomzet steeg met 22 procent naar 37,2 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.