Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Oekraïense boeren zaaien 3 miljoen hectare opnieuw

Kiev – Oekraïense boeren zaaien dit voorjaar krap drie miljoen hectare aan wintergewassen opnieuw in. Het gaat met name om wintertarwe. Van de 8,5 miljoen hectare die afgelopen najaar is ingezaaid, is zeker 1,5 miljoen hectare door droogte en koude niet goed opgekomen.

Volgens minister van agrarisch beleid en voedsel, Mykola Prysyazhnyuk, is de situatie niet erg kritiek, gezien het feit dat in eerdere jaren wel zes miljoen hectare opnieuw moest worden ingezaaid. In sommige regio’s is de schade echter wel fors.
De overheid stelt boeren geld beschikbaar om nieuw zaaigoed in te kopen. Ook worden meststoffen en brandstof in prijs verlaagd. De Oekraïense overheid verwacht geen voedseltekorten of grote prijsverhogingen voor granen.

Eén reactie

  • ed12345

    dat geld beschikbaar is een lening of een gift

Of registreer je om te kunnen reageren.