Akkerbouw

Nieuws 474 x bekeken

Nordzucker in samenwerking met rietsuikerfabrikant Wilmar

Braunschweig/Singapore – Nordzucker en Wilmar Sugar zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Het akkoord voorziet in samenwerking bij de suikerafzet buiten de EU. Tevens levert Wilmar Sugar aan Nordzucker grondstof, dat wil in dit geval zeggen suikerriet.

De partners kijken bovendien of er nog meer samenwerkingsmogelijkheden zijn op het gebied van suiker.
Het motief voor Nordzucker is dat de EU afhankelijk zal blijven van import, zegt Niels Pörksen, directeur landbouw van de Noord-Duitse bietenverwerker. ”Wilmar is in de suikersector een wereldwijd actief bedrijf, dat over een enorme ervaring beschikt die ver boven Azië uitgaat. Door de samenwerking verbreden we onze leveranciersbasis en bouwen we ons netwerk met de wereldmarkten verder uit.”
Wilmar Sugar is een dochterbedrijf van Wilmar International en heeft de hoofdzetel in Singapore. Het concern houdt zich behalve met rietsuiker bezig met plantaardige oliën, graan en meststoffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.