Akkerbouw

Nieuws 230 x bekeken

Marktkraam AH goed voor witlofprijs

De nieuwe groentenactie van Albert Heijn met de groentenkraam is goed voor witloftelers. Voor de tweede week achter elkaar is daardoor de witlof in de aanbieding bij de marktleider. En als de marktleider dat doet, is dat voelbaar op de markt. Dit keer wel in ieder geval.

Een teler wijst erop dat een maand geleden een AH-actie weinig effect had op de prijsvorming. Nu is de groentenmarkt mogelijk krapper door de stevige vorstschade van de laatste weken. Er zijn daardoor niet veel groentensoorten die zich lenen voor een actie van de marktleider. Een teler signaleert dat de afzet al een paar weken vlot loopt. De telersprijs ligt deze week tussen de tachtig cent en een euro. De actie van AH valt samen met vier andere winkelketens.
Bij prei is weinig verandering. De aanvoer blijft beperkt door de vorst. Prijzen liggen rond de tachtig cent. Een verschuiving wordt niet verwacht.
De import bloemkool is duur, al zakten de prijzen deze week naar circa een euro door een iets groter Frans aanbod. Nederlandse bloemkool is voorlopig niet op de markt. De eerste wordt pas in mei verwacht, ook al door de vorst.

 

Prognose: Krapte door vorst.

Of registreer je om te kunnen reageren.