Akkerbouw

Nieuws

KMC verwacht geen tekort aan aardappelzetmeel

Brande - Er komt geen groot tekort aan aardappelzetmeel in de EU, ondanks dat er geen voorraden meer waren aan het begin van het seizoen.

Dat verwacht commercieel directeur Bjarne Larsen van de Deense aardappelzetmeelfabrikant KMC. Volgens Larsen waren de voorraden in de EU op aan het begin van 2011/2012 door de slechte oogst van vorig seizoen. “Dit seizoen haalt KMC een gemiddelde productie. Maar de sector moet eigenlijk wat voorraden aanleggen voor de nieuwe oogst begint”, zegt Larsen op de KMC-site.

De vraag naar zetmeel blijft groot, stelt Larsen. “Ondanks dat de economieën in veel landen langzaam draaien. De vraag naar grondstoffen blijft groot. Daarom zijn vraag en aanbod in evenwicht in de eerste helft van 2012.”

Of registreer je om te kunnen reageren.