Akkerbouw

Nieuws 470 x bekeken

Gemiddelde suikeropbrengst Nordzucker krap 13 ton per hectare

Braunschweig - De gemiddelde suikeropbrengst per hectare bij Nordzucker in Duitsland kwam dicht bij de 13 ton.

Dat cijfer werd op 0,1 ton na gehaald, zo blijkt uit de in het huisorgaan van het concern opgemaakte balans van de jongste campagne. Ten opzichte van de campagne 2010/11 is sprake van een verbetering met 2,7 ton. De gemiddelde bietenopbrengst per hectare was 71,2 ton tegen 59,4 ton in de voorafgaande campagne. Het suikergehalte is gemiddeld 18,1 procent: plus 1 procent ten opzichte van 2010/11.

Ook in Denemarken, Zweden, Finland, Polen. Litouwen en Slowakije werden de opbrengsten over de hele linie opgekrikt. In Denemarken en Zweden is per hectare respectievelijk 12,5 ton en 10,6 ton suiker geproduceerd, in Polen 11,6 ton. Nordzucker verwerkte in de jongste campagne in totaal 18 miljoen ton bieten tegen 14,3 miljoen ton vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.