Akkerbouw

Nieuws 414 x bekeken

Fransen verwachten 10.000 claims voor vorstschade

Parijs – De Franse agrarische verzekeraar Groupama verwacht zeker 10.000 claims voor schade wegens de recente koudegolf. De formulieren zullen beginnen te stromen zodra de boeren de schade aan hun gewas hebben kunnen opnemen, denkt Groupama.

Tegelijkertijd heeft Groupama meegedeeld dat het vorig jaar aan 20.000 boeren in totaal 111 miljoen heeft uitgekeerd voor schade door de aanhoudende droogte in het voorjaar. Groupama heeft 450 inspecteurs aan het werk moeten zetten om de 28.000 binnengekomen claims te beoordelen, waarna in 20.000 gevallen een uitkering is vastgesteld. In vierduizend gevallen ligt die uitkering boven de 21.000 euro maar bij de rest gaat het om gemiddeld 3.000 euro. Op grond van de ervaringen van afgelopen jaar heeft Groupama wel besloten wijzigingen aan te brengen in de voorwaarden voor dergelijke schade-uitkeringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.