Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

FAO voorspelt recordoogst graan

Rome – De wereldvoedselorganisatie FAO heeft de ramingen van december 2011 voor de graanproductie bijgesteld. De organisatie verwacht voor het seizoen 2011/2012 een recordopbrengst van 2.327 miljoen ton. Dat is een stijging van 4,6 miljoen ton ten opzichte van de raming in december 2011. Het geschatte volume is 3,6 procent hoger dan vorig seizoen.

De FAO verwacht dat de voorspelde wereldgraanproductie ruim voldoende zal zijn om in de vraag te kunnen voorzien. De vraag naar graan is ten opzichte van de raming van december 2011 iets naar beneden bijgesteld, namelijk 2.309 miljoen ton. Dat is bijna 2 procent hoger dan de vraag in het seizoen 2010/2011.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ja er komt vast veel te veel ze willen t weer voor een prikkie hebben natuurlijk...

Of registreer je om te kunnen reageren.