Akkerbouw

Nieuws

Eerste voedselbank met eigen moestuin

Almelo - De Voedselbank Almelo krijgt een eigen moestuin.

Een eigen groentetuin moet garanderen dat de minima die een beroep doen op de voedselbank, toch gezond eten krijgen. "Dit is een uniek project”, aldus vice-voorzitter Marinus Trommel van de Voedselbank. Almelo is volgens hem de eerste gemeente in Nederland die speciaal voor de minima, als een project, een eigen moestuin heeft. Alleen in Deventer is ook een moestuin bestemd voor de minima, maar er is een duidelijk verschil. "Dat project wordt door één persoon gerund. Als die wegvalt dan is het ten einde."

De groentetuin wordt een co-productie van een hele serie partners. Het terrein is eigendom van woningstichting Beter Wonen, die het gratis beschikbaar stelt. Aan het tuinproject doen ook de Twentse Zorgcentra en de school AOC Oost mee. De Twentse Zorgcentra zorgt voor de levering van de plantjes. De gemeente steunt het project met een wijkwaardebon van 5.000 euro.

Het is de bedoeling dat de oogst dit jaar al naar de mensen gaat die afhankelijk zijn van een bijdrage van de Voedselbank. In totaal worden er wekelijks 135 pakketten uitgedeeld, die bestemd zijn voor ongeveer 340 mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.