Akkerbouw

Nieuws 318 x bekeken

Duitsers kopen in 2011 minder verse aardappelen

Bonn – Duitse consumenten kochten vorig jaar 2,3 procent minder aardappelen dan in 2010. Dat zegt landbouwmarktbureau AMI in Bonn in zijn nieuwe jaaroverzicht over de tafelaardappelsector.

De daling is volgens het bureau ’aanzienlijk groter’ dan in 2010, hoewel de prijzen toen forse stijgingen lieten zien, in tegenstelling tot de tweede helft van vorig jaar die een constant en flink lager prijsniveau te zien gaf. Voorts constateert AMI dat de discounters wat terrein hebben moeten prijsgeven, waaronder aan ’inkoopgelegenheden buiten de voedingsdetailhandel.’ De detailhandel biedt tafelaardappelen ook steeds meer in kleinere hoeveelheden van max. 2,5 kilo per verpakking aan. Toch zijn er ook regionale verschillen. ”De eenheidsconsument is nog ver te zoeken,” aldus AMI.

Of registreer je om te kunnen reageren.